Jdi na obsah Jdi na menu
 


Český pohár lavinových prací

21. 2. 2009

 Český pohár lavinových prací 

Účastnice- Hanka Klímová+Bodie Fany Eciloten

Obrazek

 

 

Dne 21.2.2009 jsem se zúčastnila se svojí fenou Bodie Fany Eciloten Českého poháru Lavinových prací na Špičáku u Železné Rudy. Na Českém poháru Lavinových prací nikdy nechyběli maliňáci a pokaždé stáli na stupních vítězů. Na poháru je vždy přehlídka plemen (BX, LR, FCR, NO, Kavkazský ovčák).

Letošní ročník byl obzvlášť těžký díky maxi vrstvě prašanu, ve kterém se psy obtížně brodily. Specializace na vyhledání ve sněhu není nutná je to jenom jiná varianta prostředí.

ČP LP je podle zkoušky ZLP3 (2 speciály - kde se vyhledává 2x vzorek mrtvého pachu,

1x živá osoba ukrytá pod metrovou vrstvou sněhu a 1x batoh). Není znám poměr vyhledání v prvním speciálu může být 1:3; 3:1; 2:2; 0:4. Poslušnost se skládá z: 

-         chůze ve stopě psovoda za lyžemi 300m

-         průchod rušivou skupinou se 2 psy

-         sedni, lehni, vstaň

-         štěkání v leže na 10kroků

-         plížení psa

-         vysílání psa na cíl s přivoláním

-         aport – cizí odhozený jinou osobou

-         dlouhodobé odložení. 

Po  nástupu a rozlosování, kde jsem si vylosovala startovní číslo 5, jsme začali prvními speciály. Potom byla 30-ti minutová přestávka a druhý speciál a nakonec poslušnost. Rozhodčími byli Jaroslav Sedlák a Šárka Peksová. Boďa jako jediná našla v prvním speciálu vše a to 2 vzorky a batoh a tak živá osoba ve druhém speciálu již nebyla žádný problém. Ostatním se tak dobře nedařilo chyběli jim většinou jeden až dva hledané subjekty a tak jsme byli s Boďou jediní kdo splnil bodový limit zkoušky ZLP3.

Po poslušnosti proběhlo vyhlášení kde první 3 místa patřila Jihočechům. My jsme tento pohár s Boďou vyhráli. Je tady vlastně genetická návaznost na dceru protože tento pohár jsem nevyhrála poprvé, již před několika lety s její matkou Fany Malidaj  jsme byli první a dvakrát druhý.                                                                                                                                          

                                                                                         Hana Klímová člen JčZBK 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek