Jdi na obsah Jdi na menu
 


Srandamač

3. 1. 2009

 Srandamač Netolice  3.1.2009 

Obrazek

 

Den se nám vydařil, bylo krásné sluníčko a všici co přišli si přinesli úsměv na tváři. Pejsci byli taky vesele naladěni a to jsme ještě, ani netušili jak skvělej srandamač nám holky Dáda s Evou připravily. Závodících pejsků bylo nakonec 12.

Hned po nástupu jsme si vybrali taštičky s psíma dobrotama a zlomyslně je psíkům přivázali na obojky, přímo pod čumák. Většina psů to nesla hrdě a ani se nenechali tímto rozptylovat.

První disciplína v pořadí byla chytání pamlsků letících vzduchem,které jim házel páníček. To bylo tak půl na půl. Někomu to šlo samo jiný na to koukal jak když to nikdy nedělal.

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Další soutěž, byla opravdu pro psí čumáky náročná. Páníčci si k noze dali na provázku přivázanej buřtík a museli odložit pejska a s buřtem popojít 4 kroky. Ikdyž pes vydržel ležet po dobu kdy se mu buřtík kutálel kolem tlamy, nebylo ještě po všem. Páníčci dál museli stát zády k pejskům a přející lidičky s buřtíkem vruce lákali hladový psyska na buřt. Někdo odolal jiný si užil srandamače na plno a porušil pravydlo poslušnosti. Buřtík nakonec dostali i ti poslušní.

 

Obrazek

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

A další buřtovaná byla ve slalomové dráze. Páníčkům se zavázali oči šátkem,do ručky dostali hůlku a šup museli slalomem projít kolem pěti kýblů na kterých leželo na každém dvě kolečka salámu. Kdo snědl nejvíce koleček dostal nejméně bodů. Velice pěkná disciplína. Pejskům moc vyhovovalo, že vlastně páníčkům můžou ukázat cestu a ještě si smlsnout na buřtu.

 

Obrazek

 

Obrazek

Obrazek

ObrazekObrazek 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi nejlegračnější disciplína byla Ježibaba. Pesanům se páníčci proměnili ve strašlivou babici Jagici.A pesani měli za úkol ke svému změněnému pánečkovi přiběhnout jako by se nic nedělo.Většina psíků se dalo přesvědčit jiní zase přiběhli ouplně suveréně, a někteří prostě neuvěřili že tohle strašidlo by mohl být jejich páníček 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

 

 

Předposlední disciplína byla pro psíky tou nejjednodušší. V chumlu všech možných hraček si měli najít tu jednu svou. Většina psů se nezpletla. Jedni přinášeli zaníceně a odhodlaně, druzí si dali na čas a věnovali se dohledávání vypadaných pamlsků, ale nikdo tam svou hračku nenechal.

 

Obrazek

Obrazek

 

Obrazek

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jako poslední soutěž, byla hlavně zkouška páníčků jestli se zavázanýma očima poznají po hmatu v celé řadě psů toho svého. Tak i tahle soutěž dopadla pro psovody dobře, většina své pejsánky poznala bez sebemenších problémů.

Atmosféra byla krásná, bavili se jak pejsci tak psovodi ale i dětičky, které tu snáma blbli celý odpoledne. Děkuji za všechny zúčastněné za pečlivě a moc hezky připravený závodíčky, hlavně Dádě s rodinou a Evě, a taky všem pejskařům, kteří rádi přišli a se svýma chlupáčema i dětma si tu zaskotačili. Škoda , že takových závodů, kde se ukazuje hlavně souhra a láska mezi psem a pánem, není víc. Bylo by i víc veselých psích duší.

 

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Moc děkujem za prima den a budem se moooc těšit na příští veselý závody u nás v Netolicích.